Inspraakavond over toekomstige inrichting droge deel jachthaven

STEENBERGEN – Hoe moet het gebied rondom de Steenbergse jachthaven er in de toekomst uit gaan zien? Dat is de kernvraag die donderdag 5 september wordt gesteld aan de bezoekers van een inspraakavond over de herinrichting van het zogenoemde ‘droge deel’ van de haven(kom).

Na de facelift van de Markt en de winkelstraten wil de gemeente in het kader van plan StadHaven ook het havengebied onder handen gaan nemen.

De (her)inrichting van de  openbare ruimte aldaar wordt losgeknipt van de toekomstige invulling van de (watersport)activiteiten in de jachthaven zelf. Tijdens eerder gehouden brainstormsessies bleek namelijk al, dat de omgeving eerst en vooral aantrekkelijk(er) gemaakt moet worden in het belang van de eigen inwoners.

De gemeente heeft adviesbureau Kragten in de arm genomen voor de uitvoering van de toekomstige plannen die voor het 'haventerrein' worden ontwikkeld. Deskundigen van Kragten lieten hun licht al eens op de locatie schijnen en stelden ook het (her)ontwerp op voor de N257, waar het de route van de rotonde Franseweg/rondweg naar de Zeelandweg-Oost betreft.

Dit is nu nog een provinciale weg, die dus ook over de Kade loopt, maar komt na de oplevering van de A4 in eigendom en beheer van de gemeente. De verkeerssituatie op de Kade en de Fabrieksdijk speelt zonder enige twijfel een belangrijke rol bij de herinrichtingsmogelijkheden van het gebied.

De inspraakavond begint volgende week donderdag om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Belangstellenden wordt verzocht hun aanwezigheid van tevoren kenbaar te maken via het e-mailadres hj.keur@gemeente-steenbergen.nl, maar de deur staat op 5 september sowieso voor iedereen open.