Informatiemarkt over hardlopen

STEENBERGEN – In het voorjaar beginnen veel mensen (weer) met hardlopen en dat is een prima zaak, want daarmee verhogen zij hun energieniveau, het werkt stress-verlagend en weerstand-verhogend. Tot zover niks aan de hand, ware het niet dat zonder voldoende kennis en/of voorbereiding het risico op blessures aanzienlijk toeneemt, met als gevolg ook dat de motivatie weer als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Om dergelijke problemen te vermijden, verzorgt Havermans Paramedisch Centrum in samenwerking met Sportshop Heshof, Fit Podotherapie, sv Diomedon en Mediart-Judan Medical op zaterdag 11 april een vrij toegankelijke informatiemarkt over hardlopen.

Van 10.00 tot 12.00 kan eenieder zich bij Havermans, gevestigd aan de Kromme Elleboog 19, zich uitgebreid laten voorlichten over o.a. de opzet van trainingen, het belang van een goede warming-up en cooling-down, maar ook over loopschoenen- en kleding, het herkennen en voorkomen van blessures. Bezoekers kunnen tevens een gratis voetstandanalyse laten doen en kennismaken met de mogelijkheden van video-loopanalyse, rugmeting, medical taping, schockwave en nog veel meer. Na afloop ontvangen alle belangstellenden een gratis goodie-bag.