Indrukwekkende gastles van Zuid-Afrikaanse rapper op Ravelijn

STEENBERGEN – Leerlingen van ’t R@velijn troffen vanmorgen een wel heel bijzondere gastleraar voor de klas, te weten Earl Mentor uit Kaapstad, die op 19-jarige leeftijd een punt zette achter zijn gangsterbestaan en ervoor koos een rolmodel te worden voor jongeren in zijn omgeving. Dat deed hij door de microfoon op te pakken en al rappend positieve veranderingen in te zetten.

Bij het aanhoren van zijn levensverhaal, hielden sommige scholieren het niet helemaal droog. Aan de hand van zijn eigen videoclip en een foto-presentatie, nam Earl Mentor de leerlingen mee naar het leven in de zogeheten townships van Zuid-Afrika, waar de mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven en elke dag moeten zien te overleven.

Niet zelden wonen zij met z’n tienen in krotten van een paar vierkante meter, zonder sanitaire voorzieningen zoals wij die hier gewend zijn. En dan zijn er nog bendes die voortdurend met elkaar in gevecht zijn en voor letterlijk levensgevaarlijke situaties zorgen.

De boodschap van Earl Mentor luidt ‘simpelweg’ dat we er met z’n allen een betere wereld van moeten maken.  Hij doet dit mede vanuit de (bisschop) Desmond Tutu Hiv-foundation. Tot slot trakteerde hij de kinderen nog op een live-optreden, waarna zij – zichtbaar onder de indruk – hun normale lesprogramma weer oppakten.

Voor nadere informatie: http://www.desmondtutuhivfoundation.org.za/page/about-us/