In4outdoor gaat kleurrijke toekomst tegemoet

NIEUW-VOSSEMEER – Alle kleuren van de regenboog werden onlangs uit de kast getrokken om een nieuwe mijlpaal bij activiteitencentrum In4outdoor aan de Boerengorseweg in Nieuw-Vossemeer te vieren. De opening van het Magische Kidslab was de direct aanleiding voor een feestje. 

Het nieuwe Kidslab op het terrein is een initiatief van In4outdoor en kinderopvang ‘Zoo aan de Dortmundstraat’. “Samen organiseerden we al twee keer de Internationale Modderdag. Dat was zo’n succes dat we besloten de samenwerking te verdiepen,” aldus Lisanne van Gastel, adjunct manager van Zoo.

Plastic soep

In het Kidslab werken de kinderen op basis van projecten. “Bij In4outdoor staat buiten spelen en lol maken voorop,” licht eigenaresse Leone Ten Hove toe. “Of dat nu met knutselen of theater maken is. Daar hoort wel een stukje bewustmaking van de eigen verantwoordelijkheid voor de leefomgeving bij. Dat vertaalt zich in het Kidslab naar een project rond plastic soep bijvoorbeeld. Een project duurt zes tot acht weken waarna er een presentatie in het lab volgt.”

Alles is anders, anders is goed

De ruimte oogt nu al gezellig maar nog wel wat kaal. Daar komt volgens Leonie Ten Hove van In4Outdoor snel verandering in. “We hebben er bewust voor gekozen om de inrichting zo minimaal mogelijk te houden omdat we de kinderen niet willen sturen in hun creativiteit. Alles wat ze bedenken moet vanuit hun eigen expressie komen en op hun eigen wijze uitgevoerd. Het is echt een plek voor en door de kids. Er zijn geen regels. Alles is anders, maar alles is goed.“

Schoorsteen moet roken

Hoewel het Kidslab uit de gezamenlijke koker van In4outdoor en Zoo aan de Dortmundstraat komt, is de nieuwe activiteit voor álle kinderen bedoeld. Ook voor de Sprokkel- en Outdoorkids die iedere week komen ravotten bij Leonie en haar ploeg vrijwilligers. “We hebben inmiddels achttien kinderen die iedere week komen en daar zijn we erg tevreden over,” vertelt Leonie. “Dat succes is aan iedereen te danken die helpt. We hebben heel veel vrijwilligers die alles voor In4outdoor over hebben en daar zijn wij ze enorm dankbaar voor.”

Maar, de schoorsteen moet wel roken en dus gaat het bedrijf zich de komende tijd nadrukkelijker profileren op de markt van de volwassenen. “We organiseren bedrijfsuitjes, teambuildingbijeenkomsten en diverse activiteiten voor organisaties en groepen. Kleinschalig en erg leuk. Dat gaan we meer uitdragen. Ook willen we meer bekendheid genereren bij de scholen in de regio.”

Opgelucht

Ten Hove bruist van de energie, zeker nu de ongemakkelijke situaties met een aantal buren aan de overzijde van de Molenweg voorbij is. De problemen stammen al uit 2016 toen In4Outdoor vergunning kreeg. Omwonenden vreesden een pretpark voor de deur en tekenden bezwaar aan. Dit leidde uiteindelijk tot een mediationtraject voorgesteld door de  bezwaarschriftencommissie van de gemeente Steenbergen. Tien maanden later, is dat traject afgesloten. “Het was niet altijd even makkelijk,” verzucht Ten Hove. “Toch ben ik blij dat we het gelopen hebben. We hebben nu duidelijke afspraken gemaakt en die zijn ook vastgelegd zodat we allemaal weten waar we aan toe zijn. We gaan met een opgelucht gevoel en een open blik aan de toekomst werken. Vooral op intermenselijk niveau is het fijn dat we weer goed met elkaar om kunnen gaan.“

Door: Dasja Abresch