In Intermezzo: Anuschka van der Wulp: De Heen laat zien waarin een klein dorp groot kan zijn

Als er iets te beleven valt in De Heen, dan is er een grote kans dat Anuschka van der Wulp (44) er een aandeel in heeft. Opgegroeid in Steenbergen, maar sinds 2004 helemaal happy met haar gezin in De Heen. Of beter gezegd, Strienedurpke, want de liefde voor de leut heeft ze gewoon meegenomen en in Stichting Carnaval De Heen gestopt. Helaas kan Strienedurpke dit jaar weer niet de eer vervullen om de eerste optocht in de gemeente te houden. Het universum werkt niet mee, want vorig jaar gooide storm Dennis roet in het eten en dit jaar het inmiddels wereldberoemde coronavirus. Volgend jaar moet dan wel driemaal scheepsrecht zijn, al blijft organisator Anuschka er nuchter onder. “Ik ga me niet druk maken over dingen waar ik geen invloed op heb.”
Intussen heeft ze nog een erebaan erbij gekregen, want ze is lid van het Genootschap van de Meermin en helpt in die hoedanigheid het organiseren van het jubileum van (gemeente) Steenbergen in 2022.

Foto: Anuschka van der Wulp in vol ornaat tijdens de optocht in Strienedurpke, een paar jaar geleden.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 5 februari schreef Nicole van de Donk hierover een uitgebreid intermezzo met meer informatie.
Word nu lid en ontvang deze editie alsnog!

Beelden bij dit artikel