Huurders volkstuinen krijgen beschikking over container

STEENBERGEN – De huurders van de volkstuinen aan de Krommeweg krijgen de beschikking over een zeecontainer waarin zij hun materialen op kunnen bergen. Afgelopen donderdag besloot de gemeenteraad dit naar aanleiding van een motie van de Volkspartij en Gewoon Lokaal! De raad hoopt daarmee de gebruikers letterlijk en figuurlijk een beetje uit de brand te kunnen helpen, zolang de pyromaan die het op de tuintjes gemunt heeft, nog niet is gepakt.

Begin december stelde Gewoon Lokaal! schriftelijk vragen over de kwestie aan het college met de suggestie een container te plaatsen. In reactie hierop kreeg de partij te horen dat de huurders de beschikking zouden krijgen over een container op de gemeentewerf. “Dat leek ons niet zo zinvol omdat de milieustraat een heel eind verwijderd is van de Krommeweg,”aldus Wilma Baartmans van Gewoon Lokaal!. “Dan kunnen ze hun spullen net zo goed mee naar huis nemen.” Ook de fractie van de Volkspartij had inmiddels een soortgelijke vraag aan het college gesteld. Afgelopen donderdag besloten beide fracties gezamenlijk een voorstel in te dienen om toch een zeecontainer aan de Krommeweg te krijgen.

Sleutel

“Als college hebben wij daar echt wel over nagedacht,” reageerde wethouder Zijlmans. “We liepen echter tegen grote bezwaren aan. Zo’n container is misschien veilig voor brandstichting, maar aan de andere kant wel weer een doelwit voor het inbrekersgilde. Ook is er geen huurdersvereniging waar je de sleutel kunt onderbrengen dus hoe regel je dat? Lang niet alle tuinders zijn vrienden van elkaar.” Een meerderheid van de partijen vond de praktische bezwaren van het college aan de zware kant en stemde in met de motie. Alleen de VVD liet zich overtuigen door de wethouder en ging niet mee met het voorstel.