Horeca, gemeente en ‘Ons Steenbergen’ slaan handen ineen: groot terras op Steenbergse Markt

STEENBERGEN – Tien lokale ondernemers zetten samen met gemeente Steenbergen en ondernemersvereniging ‘Ons Steenbergen’ de schouders onder een groot terras op de Steenbergse Markt. Aanstaande maandag start de opbouw waarbij het plein wordt ingericht met 136 tafels, windschermen en parasols. ‘Ons Steenbergen’ zorgt vervolgens voor de aankleding. Zaterdag 4 juli wordt het grote terras officieel geopend. Er is ook een speciale winactie opgezet waarbij 6 personen twee uur onbeperkt eten en drinken kunnen winnen.

Maandag 29 juni wordt begonnen met de opbouw. Vervolgens is het op dinsdag t/m vrijdag proefdraaien geblazen en zal het terras zaterdag 4 juli door het voltallige college van burgemeester en wethouders officieel worden geopend. Bij alles wat gebeurt wordt de anderhalve meter-regel toegepast, zodat bezoekers veilig van het terras gebruik zullen kunnen maken.

Saamhorigheid

Bram van de Lande – beleidsmedewerker Economie van de gemeente Steenbergen – licht toe: “Het college bedacht dat de horeca na de afgelopen zware periode een goede steun kon gebruiken. Vandaar de oproep aan alle ondernemers in Steenbergen of ze wilden deelnemen. Negen ondernemers die op de Markt zijn gevestigd hebben hun medewerking toegezegd. Dit zijn D’n Overkant, Marina Bar, Het Hoofdkantoor, Sphinx, De Babbelaar, Cafetaria Marktzicht, Effe Anders, ’t Trefpunt en ’t Bakhuys. Daarnaast heeft ook Xin & Hao zich bij het initiatief aangemeld”.

Aanwinst

Van de Lande is blij met dit initiatief: “Persoonlijk vind ik dit heel gaaf. Het is een mooie aanwinst voor Steenbergen en brengt reuring en beleving in het centrum. Als het een succes wordt krijgt het mogelijk een vervolg. Dit is niet alleen leuk voor de bezoekers, maar zeker ook goed voor de saamhorigheid”.

Nog geen live muziek

Er zal helaas voorlopig nog geen live muziek zijn. Daarmee wil de organisatie voorkomen dat het terras het karakter van een evenement krijgt en dat is met de huidige regelgeving niet toegestaan. Wel wordt er gekeken naar andere mogelijkheden voor extra aankleding.

Winactie

Er is rond het Grote Steenbergs Marktterras een leuke winactie opgezet. De winnaar ontvangt een ‘All-Inclusive VIP Arrangement’ voor zes personen. Daarbij kan de winnaar met vijf eigen gasten twee uur lang onbeperkt genieten van drankjes, taart, borrelhapjes en Sushi op het speciale terrasgedeelte dat hiervoor is gereserveerd op zaterdag 4 juli tussen 14:00 en 16:00 uur. Deelname aan de winactie kan via: facebook.com/onssteenbergen en via instagram.com/onssteenbergen.