Hoog niveau op expositie Fotoclub Steenbergen

STEENBERGEN – In de Gummarusschool (Esdoornstraat 1) houdt Fotoclub Steenbergen haar jaarlijkse tentoonstelling, inmiddels de 41e op rij. Ook dit jaar presenteren de 15 leden werk van een uitstekend niveau. Naast een grote serie foto’s, waarbij de variëteit aan onderwerpen opvallend is, ontbreekt ook dit jaar de audiovisuele presentatie niet. En ook die is de moeite van het bekijken waard. Dat kan overigens deze zondag nog tussen 11:00 en 17:00 uur.

“Ik vind het dit jaar wel heel moeilijk om een keuze te maken. Andere jaren had ik de foto die ik de mooiste vond er sneller uitgepikt”, zo stelt een bezoeker. Zij krijgt bijval in haar idee: het blijkt dat meer bezoekers gisteren eenzelfde constatering hadden geuit. Het werk van de exposanten toont een veelheid aan onderwerpen, alle van hoge kwaliteit, kleur en grafisch zwartwit, keurig ingelijst en met zorg gepresenteerd.

Noeste arbeid

De winnaar van de publieksprijs van vorig jaar Will Gorissen legt uit dat ook Fotoclub Steenbergen blij is met het niveau dat de leden in de afgelopen jaren – een deel van hen is al 41 jaar lid – hebben bereikt. Hij belicht vervolgens een deel van zijn eigen inzending, fotobeelden van bloemstukken, het resultaat van noeste arbeid, want de haast extreme kwaliteit van de beelden is niet zomaar met het maken van een kiekje bereikt. De scherpte, de belichting en kleurweergave zijn opvallend.

De Stoel

Elders op de expo vallen de foto’s met het thema ‘de stoel’ op. Prachtige beelden, waarin de fotografen dit thema op eigen wijze hebben verbeeld. Een glimlach zal de bezoeker zeker krijgen wanneer de ludieke ‘selfies’ van de clubleden bekeken worden. Ernaast presenteert de kinderjury zich op fotopapier. Deze jury heeft inmiddels haar persoonlijke voorkeur gemaakt en de foto gekozen die de voorkeur heeft gekregen. In de Steenbergse Courant van a.s. vrijdag en op KijkopSteenbergen.nl zal zowel de publiekskeuze als de kinderjurykeuze worden gepubliceerd.

Audiovisuele presentatie

Wie vandaag een bezoek brengt aan de expositie doet er goed aan ook de audiovisuele presentatie te bekijken. Met thema’s als Druppelpracht, Ocean Blue, Markt, Zwitserland, Grafiti, wildlife op Lofoten, Yorshire dales en Station Antwerpen is die beslist de moeite waard.

De fotografen

De fotografen van Fotoclub Steenbergen zijn: Alida Zoon, Anton Flinkenflögel, Astrid Bouman, Carina Hautz, Cor Kornips, Ed Kil, Hans Seuters, Henny Lepolder, Jan Noorlander, Marielle de Kock, Nathalie Putman, Perry van Kempen, Peter Lambrechts, Piet Bout en Will Gorissen.

Tekst en foto's: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl