Hoekkunst viert tiende verjaardag

DE HEEN – Voor de tiende keer wordt komend weekeinde in De Heen de expositie Hoekkunst gehouden. De zussen Joke en Francien Kaashoek wijken voor deze jubileumeditie uit van de boerderij aan de Heensedijk naar de kerk in de Dorpsweg, waar zaterdag 16 en zondag 17 mei schilderijen, tekeningen, beelden, papier- en lichtobjecten van maar liefst twintig kunstenaars te bewonderen zijn.

Tot de exposanten behoren o.a. de uit De Heen afkomstige, maar nu in Amerika woonachtige Hanneke de Neve, Elly Gommers en Hans Oerlemans uit Steenbergen, alsook Aagje Pel, Herman van der Meer, Corine Heijmans, Lies de Vooght, Gerard Fransen, Amie van Eekelen en Wouter Goudswaard uit Bergen op Zoom.

Laatstgenoemde is striptekenaar/illustrator en heeft speciaal voor de gelegenheid ‘Hoekmannetjes’ gemaakt (zie afbeelding). Daarnaast zijn er nog kunstenaars uit zowel binnen- als buitenland die hun werk tentoonstellen en allemaal minimaal één van de twee expositiedagen aanwezig zullen zijn.

Nieuw is dat een aantal kunstenaars, op verzoek van de organiserende zussen, zelf collega’s hebben uitgenodigd, wat tot mooie en verrassende combinaties leidt. Joke en Francien Kaashoek zijn inmiddels druk bezig met de inrichting van het kerkgebouw, dat tegenwoordig particulier bezit is van de familie Van Trier, en hopen daar aanstaand weekeinde op veel publieke belangstelling. De tiende Hoekkunst is zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor nadere informatie: https://www.facebook.com/Hoekkunst?fref=ts