Het loopt weer storm voor de Koos Moerenhout Classic

STEENBERGEN – De inschrijving voor de Koos Moerenhout Classic (KMC) verloopt uiterst voorspoedig. Al meer dan 650 sportievelingen hebben zich aangemeld voor de derde editie van het evenement, dat dit jaar op zaterdag 25 mei plaatsvindt.

Deelnemers kunnen kiezen uit een toertocht van 85, 125, 160 of 200 kilometer. De belangstelling voor de rit van 125 kilometer is momenteel veruit het grootst. Ook Koos Moerenhout zelf zal deze afstand rijden. Opvallend is volgens de organisatie echter ook het grote aantal liefhebbers voor de langste route, die onder meer langs het Grevelingenmeer en de stormvloedkering voert en als een goede voorbereiding geldt voor diverse monstertochten in Europa, zoals La Marmotte, de Ventoux-Beaumes de Venise en Alpe d’Huzes.

Nieuw bij de KMC van dit jaar is dat er voor de deelnemers prijzen te verdienen zijn. Groepen van minimaal zes personen maken kans op een clinic van de oud-profcoureur. De leden van zulke gezelschappen hoeven niet allemaal op dezelfde afstand uit te komen, zolang zij zich maar onder dezelfde naam inschrijven.

Alle deelnemers dingen mee naar een Giant racefiets en een verblijf in een cottage tijdens de Centerparcs Eiffel Classic in Duitsland.

De voorinschrijving van de KMC loopt tot en met 3 mei, de kosten bedragen in dit geval 9,50 euro per persoon. Inschrijven op 25 mei kost 12,50 euro. Vorig jaar schreven zich van tevoren zo’n 1500 fietsers in, op de dag zelf verschenen uiteindelijk ruim 2500 mensen aan de start.

http://www.koosmoerenhoutclassic.nl