Het loopt op rolletjes bij Steenbergse Roparunteams

STEENBERGEN – Vanuit de 135 kilometer lange Roparun-karavaan bereiken ons goede berichten over de Steenbergse teams die meedoen aan de iets meer dan 521 kilometer lange estafetteloop van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel.

De eerste nacht is zowel voor Door Dik & Dun als voor de Stonemountain Runners voorspoedig verlopen. De leden van Door Dik & Dun gingen om 18.49 uur gisteravond in Parijs van start met een verwacht gemiddelde van 11.9 km/u, maar hun moyenne ligt – nadat zij ruim eenderde van de totale afstand hebben afgelegd – bijna een kilometer hoger.

‘We lopen dus bijna een uur in op ons schema’, stelt één van de begeleiders van het gezelschap, volgens wie de temperatuur vannacht overigens wel daalde tot tegen het vriespunt.

Ook de Stonemountain Runners hebben de sokken er stevig ingezet. Zij vertrokken om 20.13 uur vanuit Parijs met een verwacht gemiddelde van 12.1 km/u, maar hebben de eerste 150 kilometer van de estafettetocht afgelegd in een gemiddelde snelheid van ruim 12.6 km/u. ‘Alles loopt op rolletjes’, zo laat één van de chauffeurs van de formatie desgevraagd weten. ‘De zon schijnt en het is acht graden’.

Wilt u de Steenbergse teams en/of andere ploegen op de voet volgen, kijk dan op www.roparunlive.nl