Het aftellen is begonnen: nog 15 weken tot het Jubileumjaar

Nu de zomervakantie voorbij is, komt het Jubileumjaar dichterbij. Nog maar 9 weken en dan staan we al voor het eerste evenement: Verenigd en Vereeuwigd. En over15 weken start het Jubileumjaar 2022. In 2022 vieren we dat de stad Steenbergen 750 jaar bestaat en dat we 25 jaar één gemeente zijn met de kernen De Heen, Welberg, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Kruisland en Steenbergen. Genoeg feestelijkheden om naar uit te kijken en met elkaar te delen. Er wacht een prachtig programma met heel veel initiatieven vanuit alle kernen.

Het genootschap van de Meermin, met allemaal enthousiaste inwoners van al onze kernen, is al druk met plannen maken. Ondanks dat het genootschap helaas nog niet fysiek samen kon komen, werken ze keihard om het Jubileumjaar tot een succes te maken. Zo ook de leden van team 2022. Dit team bestaat uit werknemers van de gemeente, die ook als vrijwilliger staan te trappelen om Steenbergen te laten bruisen. Samen met al deze betrokken mensen en verenigingen wordt het een jaarprogramma met een gouden randje.

Vlaggetje

Om aan dit programma alvast wat bekendheid te geven, hebben alle kinderen van de basisscholen voor de vakantie een vlaggetje gekregen om de aankomende feestelijkheden in te luiden. Dat vele vlaggetjes hun weg hebben gevonden naar vakantieoorden en achtertuinen binnen en buiten onze gemeente en zelfs landsgrenzen heeft u via de sociale media al kunnen zien. En ook u kunt nog meedoen. Als u nog geen vlaggetje heeft kunt u deze ophalen op het gemeentehuis, bij de VVV of op een van de VVV-folderposten in alle kernen. Nog tot 1 oktober kunt u uw foto inzenden via: info@steenbergen2022.nl of stuur een privébericht naar de Facebookpagina: jubileumjaar 2022 Gemeente Steenbergen. Onder de inzenders verloten we een leuk jubileumpakket. Want samen maken we geschiedenis!

Meer informatie over het Jubileumjaar vindt u op: www.steenbergen2022.nl