Hennepbrood Bakhuys goed voor lijf en leden

STEENBERGEN – De vraag ligt voor de hand en het antwoord heeft eigenaar Bastiën van Rosendaal van het Bakhuys dan ook paraat: Nee, van het hennepbrood dat hij heeft geïntroduceerd in zijn winkel word je niet high. ,,Maar het is wél heel gezond.”

Hennep wordt volgens Van Rosendaal in tal van levensmiddelen gebruikt en dat schijnt helemaal niet zo vreemd te zijn. ,,Hennep kenmerkt zich namelijk door z'n hoogwaardige voedingsstoffen en de unieke smaak,'' stelt de bakker, die altijd op zoek is naar opvallende noviteiten in zijn assortiment.

De hennepsoorten die in Europa sinds 1996 legaal verbouwd mogen worden, bevatten vrijwel geen T.H.C. (Delta-9- Tetrahydrocannabiol), waardoor de roes uitblijft, zo weet Van Roosendaal. Hennepbrood is dus zeker geen variant op ‘space-cake’. Het eten ervan versterkt wel het immuunsysteem en het functioneren van het zenuw- en spierstelsel.

Een ‘hennepbol’ van het Bakhuys is een half brood, waarin de bakker de vorm van een hennepblad heeft verwerkt. ,,Je mag tenslotte best weleens een beetje ondeugend doen, nietwaar?''