Heemkundekring De Steenen Kamer presenteert het nieuwe jaarboek

STEENBERGEN – In navolging van de viering van het 25-jarig bestaan kreeg het jaarboek 2019 van Heemkundekring De Steenen Kamer de titel ‘Wij vieren Steenbergen!’. Het nieuwe jaarboek wordt door voorzitter Gerard Baten op woensdag 11 december gepresenteerd. Dat gebeurt vanaf 19:30 uur tijdens zijn virtuele stadswandeling in de Lourdeskapel van de Gummaruskerk.

Het jaarboek telt 170 pagina’s met een grote verscheidenheid aan korte en langere verhalen. 18 Artikelen staan in het teken van het 25-jarig bestaan van de Heemkundekring.
“Veel Steenbergse auteurs van allure droegen bij aan dit jaarboek. De bekende Steenbergse auteur en historicus Frans van Eekelen droeg een hoofdstuk op aan de Steenbergse gebroeders Van de Boogaard, die om het leven kwamen als gevolg van hun verzetsactiviteiten. Ook Robert Catsburg maakte enkele overzichtsartikelen met het thema oorlog en bevrijding. Zijn bijdrage die de in Welberg gesneuvelde Canadese soldaten letterlijk en figuurlijk een gezicht geeft, is heel speciaal.
Het artikel in Steenbergs dialect zal voor de echte ‘Steenbergenaor’ een glimlach op het gezicht toveren, terwijl auteur Niek van Giels voor buitenstaanders schijnbaar niet te begrijpen koeterwaals op papier heeft gezet. De leden van de werkgroep stadskernonderzoek wijden uit over Kaaistraat 63, terwijl het werk van Ton van Nijnatten, de Kleine tour en Volharding in prachtig geïllustreerde pagina’s de revue passeren. Een primeur in deze editie is het artikel met foto’s van Steenbergse objecten uit de collectie van de Heemkundekring. De kerkratel speelt hierin een dubbele rol, maar dat, en nog veel meer Steenbergs’, zoals de lezer zelf zal ondervinden”, aldus de Heemkundekring.

Aankoop

Het jaarboek 2019 ‘Wij vieren Steenbergen!’ Van Heemkundekring De Steenen Kamer is voor 17,50 euro verkrijgbaar bij boekhandel Vermeulen en het VVV kantoor in de Gummaruskerk of via www.boekenbestellen.nl.

Leden van Heemkundekring De Steenen Kamer krijgen het jaarboek tegen een sterk gereduceerde prijs van 10,- euro. Iedereen kan lid worden. Het lidmaatschap bedraagt 17,50 euro per jaar. Aanmelden kan via: info@heemkundekringdesteenenkamer.