Harry Vlamings loopt Vierdaagse van Nijmegen voor lokale goede doelen

DINTELOORD – Voorzien van degelijke wandelschoenen en gel tegen de spierpijn is Harry Vlamings (70) helemaal voorbereid voor zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de zevende keer zal de Dinteloorder van de partij zijn bij de ‘Tocht der Tochten’. Zoals elk jaar heeft hij een lokaal goed doel uitgekozen om geld voor in te zamelen. Ditmaal zijn er dat zelfs twee, te weten de Dinteloordse EHBO-verenging St. Damianus en de Plusbus.

Voorop staat dat Harry de Vierdaagse loopt voor zijn plezier. Tegelijkertijd wil hij echter graag een bijdrage leveren aan de plaatselijke samenleving.

,,Sinds anderhalf jaar volgen mijn vrouw en ik een reanimatiecursus bij de EHBO-vereniging in Dinteloord en daarbij vernamen we dat AED-apparaten onmisbaar zijn om slachtoffers van hartfalen weer tot leven te kunnen wekken. Nu is het mijn streven om genoeg geld op te halen, zodat er minimaal een nieuwe AED aangeschaft kan worden. Dat zal dan gebeuren door de Rotaryclub Steenbergen gebeuren,’’ aldus Harry, voor wie de Nijmeegse Vierdaagse – die deze zomer z’n 100ste editie beleeft – telkens weer een feest van herkenning is.

Enthousiasme

,,Veel deelnemers ken ik al van eerdere wandeltochten, zoals de Zevendorpentocht in Tholen en de Suikerstadmars in Dinteloord. Bovendien leer je onderweg veel mensen kennen, met wie je een babbeltje kan maken.’’ Het leukste van de Vierdaagse vindt hij het enthousiasme van de mensen langs de route. ,,Iedereen is vrolijk en niet zelden worden we door de toeschouwers getrakteerd op smakelijke lekkernijen.’’

'Meedoen met de Vierdaagse is gewoon vakantie voor mij'

Als de Dinteloorder na een flinke wandeltocht ’s middags weer binnen is, zoekt hij altijd een kroegje op waar hij dan in alle rust geniet van een lekker roggejenevertje. ,,En als het kan, probeer ik dan ook nog een stukje van de Tour de France te volgen, om vervolgens om acht uur in mijn mandje te kruipen. Meedoen met Vierdaagse is gewoon vakantie voor mij.’’ Overnachten doet hij bij familie in de buurt van Nijmegen. ,,Dat is een groot voordeel, want dan hoef ik er ’s ochtends niet zo vroeg uit.’’

Wie Harry Vlamings wil supporten middels een bijdrage voor de genoemde goede doelen, kan dit doen via rekeningnummer NL51RABO0118835971, t.n.v. Rotary Steenbergen, onder vermelding van ‘Vierdaagse van Harry’.