Haringvlietbrug (A29) aanstaand weekend afgesloten

STEENBERGEN – Zoals bekend heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onlangs besloten om de A29 ter hoogte van de Haringvlietbrug niet voor een periode van jaren gedeeltelijk af te sluiten voor het verkeer. Dat neemt niet weg dat er in aanloop naar de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur wel een aantal voorbereidingen getroffen moet worden. Om die reden gaat de Haringvlietbrug vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandagochtend 23 augustus 05.00 grotendeels dicht.

In de tussentijd voert Rijkswaterstaat diverse verkeersmaatregelen op de weg uit, zoals bebording en barriers. Om dit veilig te kunnen doen, is de brug tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen op Zoom is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten.

Nieuwe maximumsnelheid

Maandagochtend 23 augustus vanaf 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig om de trillingen die het (zware) verkeer veroorzaakt te verminderen. Verlaging van de snelheid helpt hierbij. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

De verwachting is de nieuwe wegsituatie voor files gaat zorgen, met name in de ochtend- en vondspits.

Meer informatie

Meer informatie en het laatste nieuws over de maatregelen, de hinder voor (vaar)weggebruikers en veel gestelde vragen zijn te vinden in het dossier ‘Maatregelen Haringvlietbrug’: www.rijkswaterstaat.nl/maatregelenharingvlietbrug.