Hanging baskets en nieuwe kunstbanieren in winkelhart

STEENBERGEN – Nadat het winkelcentrum eerder al werd opgefleurd met speciale voorjaarsbanieren, hangen er in het stadshart sinds deze week ook weer hanging baskets met petunia’s en geraniums.

De werkgroep Promotie van het Retail Platform Steenbergen blaast hiermee een oude traditie nieuw leven in. Zeven jaar geleden verdween de voorheen jaarlijks terugkerende bloemenpracht uit de straten in de binnenstad. Afgelopen najaar wees een enquête van de werkgroep onder de winkeliers uit, dat zij het koopcentrum graag weer een fleuriger aanzicht zouden geven.

Vooralsnog gebeurt dat, met geld uit de inkomsten van de reclamebelasting waaraan de ondernemers uit het winkelhart allemaal meebetalen, voor één seizoen. ,,We hopen echter dat het publiek dusdanig enthousiast reageert, dat we er misschien samen met de gemeente Steenbergen voor kunnen zorgen dat elk jaar weer de bloemetjes op deze manier buiten gezet kunnen worden,’’ aldus José Szrama van de promotiewerkgroep.

Wie zijn ogen goed de kost geeft in het winkelhart, heeft waarschijnlijk ook al wel gezien dat er sinds kort weer nieuwe kunstbanieren hangen op de Markt. Het plaatselijke platform Kunst en Cultuur heeft dit keer gekozen voor afbeeldingen van beelden van kunstenaar Leon Vermunt uit Wouwse Plantage, in Steenbergen bekend als maker van de Heraut die voor het oude stadhuis in de Kaaistraat staat. Aan de andere zijde van de banieren prijken foto’s van kunstwerken van de Steenbergse (houtzaag)kunstenaar Peter de Koning.