Gummarusschool viert circusfeest met jubilarissen Jack, Jan en Brigitte

STEENBERGEN – De leerlingen en leerkrachten van basisschool Gummarus hebben deze vrijdag reden om een feestje te vieren. Drie leerkrachten werken al 40 jaar op de school, en daarom staat de dag in het teken van circus. Als ware artiesten werden meneer Jan, mevrouw Brigitte en meneer Jack vanochtend onthaald op het schoolplein. De kinderen kregen daar van de circusleraren een voorproefje van wat hen te wachten staat. Zo gaan ze oefenen met balanceren, jongleren en koorddansen.

Volgens directeur Wietse Visser, voor de gelegenheid omgedoopt tot circusdirecteur, moet dat geen probleem zijn, want ‘jong leren’ doen ze al elke dag. De kinderen hadden er in ieder geval zin, want ze hadden zich uitgedost als clown, goochelaar of acrobaat. 

Weetjes over de jubilarissen

Collega-leerkracht Will Mulders toverde uit zijn hoge hoed wat leuke weetjes over de drie jubilarissen. Meneer Jan Jacobs is heel creatief en technisch; hij kan alles in elkaar knutselen en repareren. Tijdens zijn stage op de kleuterschool van de Gummarus heeft hij zijn huidige vrouw Nina ontmoet. Meneer Jack Kil noemen ze ook wel de acteur van de school, want als er toneelstukjes opgevoerd moeten worden is hij de professional. Juf Brigitte Veraart is samen met haar tweelingzus op de kleuterschool begonnen. Bij die kleuters ligt ook haar passie, al geniet ze er buiten de school ook van om boerin te zijn. 

Het drietal straalde van oor tot oor. De hele dag zijn ze eregast in circus Gummarus en natuurlijk zullen ze vooraan zitten om 13:45 uur als de grote voorstelling wordt opgevoerd door de leerlingen.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl