Grote Prijs Steenbergen nu gepland op zondag 31 oktober

Begin dit jaar liet Stichting wielercriterium Steenbergen weten dat de aanvankelijk voor zondag 11 april geplande jaarlijkse wielerronde van Steenbergen helaas geen doorgang kon vinden in verband met de toen nog geldende corona maatregelen. Het bestuur deelde toen mee dat in overleg met de K.N.W.U. gezocht zou gaan worden naar een nieuwe datum dit jaar, waarbij gedacht werd aan zondag 17 oktober. De hoop was daarbij uiteraard dat de corona beperkingen dan verdwenen zouden zijn. Zoals het er momenteel naar uit ziet zal dat zo goed als zeker ook het geval zijn.

Door de vele vaccinaties zijn er op dit moment gelukkig veel minder besmettingen dan enige weken geleden en ook de ziekenhuisopnames zijn beduidend minder geworden.
De K.N.W.U. heeft daarom toestemming gekregen om vanaf heden beetje bij beetje weer amateurwielerwedstrijden te laten organiseren en vooral in oktober is de verwachting dat deze wielerwedstrijden zonder problemen doorgang kunnen vinden. Hopelijk kan dat ook in de aanwezigheid van publiek.
Stichting wielercriterium Steenbergen heeft uiteindelijk als definitieve datum zondag 31 oktober kunnen vastleggen bij de K.N.W.U. Dan vindt dus de 77e ronde van Steenbergen plaats.

Topcompetitie

In het kader van de K.N.W.U. topcompetitie wordt die dag een klassieker verreden voor junioren jongens (leeftijd 17 en 18 jaar) met een lengte van zo’n 110 km en junioren meisjes (leeftijd eveneens 17 en 18 jaar) met een lengte van circa 80 km.
Start en finish zijn aan de Kapelaan Kockstraat op de Welberg.
Het parcours loopt voor beide categorieën vervolgens via het Westland richting Nieuw-Vossemeer.
In de K.N.W.U. topcompetitie komen de beste Nederlandse renners uit in de genoemde categorieën, dus zal het aanwezige rennersveld kwalitatief van hoog niveau zijn.
‘Steenbergen’ is voor dit kalenderjaar de laatste wedstrijd van de topcompetitie, dus zal er zo goed als zeker in deze wedstrijd niet alleen gestreden gaan worden om de winst voor de Grote Prijs Steenbergen maar tevens om de uiteindelijke eindwinst van deze topcompetitie.

Jeugdwedstrijden categorie 5 – 6 en 7

Naast deze klassiekers voor junioren jongens en meisjes zullen op een afgesloten parcours van ca.4.5 km op Welberg ook wedstrijden plaatsvinden van jeugdrenners in de categorie 5 (12 jarigen) categorie 6 (13 jarigen) en categorie 7 (14 jarigen).
Zowel jongens als meisjes van de genoemde leeftijden kunnen aan deze onder de vlag van de K.N.W.U. georganiseerde jeugdwedstrijden deelnemen.

Geen ‘Dikke Banden Race’

De sinds enkele jaren traditioneel geworden Dikke Banden Race, waaraan jongens en meisjes van de Steenbergse basisscholen kunnen deelnemen op gewone fietsen, kan helaas dit jaar niet doorgaan.
Normaal gesproken wordt deze wedstrijd, in overleg met de scholen, georganiseerd in de maand juni, maar vanwege de dan nog geldende corona beperkingen kan dat dan nog niet.
Volgend jaar zal de organisatie van de Dikke Banden Race zeer zeker weer worden opgepakt en wordt getracht er – in het kader van de festiviteiten rondom 750 jaar Steenbergen – een extra tintje aan te geven.

Vrijwilligers gevraagd

Net als alle andere jaren is de Stichting Wielercriterium Steenbergen ook voor zondag 31 oktober nog op zoek naar vrijwilligers die behulpzaam kunnen zijn bij allerlei hand- en spandiensten. Gedacht moet dan worden aan onder meer verkeersregelaars – mensen die de gevaarlijke punten op het parcours bemannen – mensen die helpen met het afzetten van het parcours.
Vrijwilligers die die dag daarbij graag willen helpen kunnen zich aanmelden bij bestuurslid Hans de Groen. Hij is per mail bereikbaar op het adres: hansjosedegroen@g.mail.com of telefonisch op het nummer 06-13 895 273.

In een later stadium komt nadere informatie over aanvangstijden van de diverse wedstrijden en meer duidelijkheid omtrent het parcours, maar wanneer de ontwikkelingen rondom het coronavirus zich blijven ontwikkelen zoals momenteel kunnen de wielerliefhebbers in ieder geval zondag 31 oktober in hun agenda noteren.

[ door John Rommers ]

Beelden bij dit artikel