Groen van Prinsterer opent schooljaar met onthulling vignet ‘Gezonde School’

DINTELOORD – Het was vanochtend een drukte van belang met veel beweging op het schoolplein van basisschool Groen van Prinsterer. De start van een nieuw schooljaar, waarbij de 185 leerlingen ietwat gespannen een start maken, maar ook het moment waarop wethouder onderwijs Esther Prent het vignet ‘Gezonde School’ officieel kwam onthullen.

“Wij vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen al van jongs af aan gezond in het leven staan. Daarbij hoort veel beweging, gezond eten met veel groenten en fruit. Ook hebben al onze leerlingen een eigen bidon en kunnen ze die dagelijks vullen bij het watertappunt dat wij in onze school hebben”, zo licht schooldirecteur Remco Blom de motivatie toe waarmee het vignet ‘Gezonde School’ werd aangevraagd. Dat vignet had de school overigens al een half jaartje in huis, de opening van het nieuwe schooljaar werd als ideaal moment gezien om het officieel te onthullen.

Op de fiets

Dat deed Esther Prent, vanaf een feestelijk versierde fiets met trekkoord dat er voor zorgde dat het doek van het begeerde vignet werd getrokken, waardoor de onthulling een feit was. In een korte toespraak heeft de wethouder de school gefeliciteerd en benadrukt hoe belangrijk gezond bewegen voor kinderen en volwassenen is.

Beweging op het schoolplein

Eerder waren de leerlingen op het plein ontvangen door een team van sporters die hen voorbeelden toonden van sporten die voor plezierige beweging zorgen. Zij werden aangevoerd door directeur Remco Blom getooid met zweetband en touw springend vol in actie. “We zorgen op school via de gymlessen, sportdagen en buitenlesdagen voor gezonde beweging. We bezoeken ook regelmatig het natuurpodium en zijn bewust bezig met natuur”.

Bal per klas

Wethouder Prent reikte voor de kinderen hun klassen opzochten nog per klas een mooie wit lederen voetbal uit en spoorde de kinderen aan er veel gebruik van te maken.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]

Beelden bij dit artikel