Gouden Tour-Oliebol waarschijnlijk al verkocht

STEENBERGEN – De spanning in Steenbergen stijgt ten top. Is de Gouden Oliebol al verkocht en zo ja, wie heeft hem? Sinds tien uur vanmorgen trekken 140 rennertjes van de Kleine Tour met zakken vol oliebollen door de straten van De Heen, Welberg en Steenbergen. In één van die zakken zit de oliebol waar bakker Van Broekhoven afgelopen nacht een gouden ticket in verwerkte. Een ticket dat de gelukkige vinder recht geeft op een Formido-helikoptervlucht boven de Tourkaravaan die op 5 augustus 2019 vertrekt. 
Het is de vijftigste keer dat het jeugdwielerevenement uit de startblokken komt en om die reden heeft de organisatie de Gouden Oliebol in het leven geroepen. De spoeling is dun, want in totaal zijn er vandaag 9500 oliebollen in roulatie gegaan. Dat zijn er duizend (!) meer dan vorig jaar toen de rennertjes binnen anderhalf uur tijd helemaal uitverkocht waren. Volgens Jan van Oers, die samen met René Baarendse het Oliebol-coördinatieteam vormt, zijn er voldoende oliebollen voor iedereen. “Degene die overblijven, eet ik zelf op,” grapte hij. 
Steentje bij
Het gaat bij de oliebollenverkoop niet alleen om het incasseren van keiharde pecunia, benadrukt Baarendse. “We willen de kinderen meegeven dat als je iets wilt, je er zelf ook iets voor zult moeten doen. Met de verkoop dragen zij zelf hun steentje bij aan de activiteiten én aan hun eigen plezier.”
Spaarpot
Voor een bedrag van 5 euro komt de liefhebber in bezit van een zak met zeven oliebollen, mét of zonder krenten. De opbrengst wordt deels gebruikt voor extra activiteiten tijdens de Miss-verkiezing. De rest gaat in een spaarpot voor de extra feestelijke tourweek van 2019. “We zijn al druk aan de slag,” vertelt voorzitter Wim Roovers. Over de inhoud wil hij niet al teveel kwijt. “Behalve dan dat we tijdens de Tourweek op woensdagavond 7 augustus een reünie organiseren. Die kan dus alvast in de agenda.”

Wie graag een Tour-bol wil, maar in geen velden of wegen een rennertje ziet, kan nog snel even naar De Joosse waar een vast verkooppunt is ingericht.