Goede deelname aan avondloop Diomedon

STEENBERGEN – De avondloop die Diomedon gisteravond voor de elfde maal op rij organiseerde trok een flink aantal deelnemers. Er verschenen zo’n 125 wedstrijdlopers aan de start, terwijl een 25 lopers zich had ingeschreven voor de prestatieloop. Helaas trok de jeugdloop slecht vier helden.

Onder uitstekende weersomstandigheden kon het startsein gegeven worden voor zowel de wedstrijd- als de prestatieloop. De wedstrijdlopers liepen twee rondes: een kleinere met een lengte van 5,4 kilometer met daaropvolgend een parcours door het buitengebied van Welberg. Start en finish waren in de Kap. Kockstraat. De prestatielopers liepen de eerste ronde, terwijl de deelnemers aan de jeugdloop een afstand van 1300 meter aflegden.

Bij de Heren tot de leeftijd 35 jaar werd de eerste plaats opgeëist door Ricardo Sint Nicolaas uit Flakkee. (33:42 minuten). Beste Diomedonner was Dirk Huijsmans die als vijfde finishte in een tijd van 41:34. Danny Roodenburg uit Dinteloord eindigde in deze categorie op de 10e plaats in een tijd van 54:15.

Andere categorieën

Bij de heren 35+ won Barry van Beers (AVO 1983; 34:16 minuut) met een 2e plaats voor Diomedonner Rudy van Mourik (36:11). De eerste plaats bij de heren 45+ werd bezet door Thor-lid Huub Baas (33:23). Inwon Damen, Gertjan Hoogvliet en Sjaan Rens van Diomedon eindigden in deze categorie op een respectievelijk 13e, 14e en 16e plaats.

Bij de heren 55+ bemachtigde Kees Lazeroms van Achilles op de eerste plaats (36:35). De Diomedonners Ad Suijkerbuijk en Peter Suijkerbuijk kwamen als nummer 7 en 13 over de meet. AV’56-lid Theo den Herder eiste de eerste plaats in de categorie 65+ op (41:57). De Diomedonners Peter Rijsdijk en Koos Hanswijk kwamen als 5e en 8e over de streep.

Dames en Prestatieloop

Bij de dames senioren werd de eerste plaats opgeëist door Anouk Antonissen (Olympia Halsteren, 44:22), |Bij de dames 35+ won Anika Spronk (AV Standdaardbuiten 43:33), Diomedonster Evi van der Zee behaalde de 6e plaats (49:36). Eerste plaats bij dames 45+ werd opgeeist door Birgit Voorn (Road Runners Etten-Leur, 43:26) en bij de dames 55+ eindigde Thor-lid Marianne Schipper als nummer 1.

Winnaar bij de prestatieloop werd Mhamed Hamich (20:24), gevolgd door Wim Nieuwkerk (Standaardbuiten 20:38), beste Diomedonner was Jasper de Jong. Hij eindigde als 4e in een tijd van 23:36.

Jeugdloop

Wouter Stevens eindigde bij de jeugdloop over 1300 meter in een tijd van 8:19. Een seconde later kwam Wessel Bos over de streep en 3 seconden later Charlotte Nijssen. Alle drie zijn lid van Diomedon. Spado-lid Mana Vergeer – eveneens uit Steenbergen en oud-Diomedonlid – sloot onbedoeld aan bij de prestatielopers en liep dus een veel grotere afstand dan aanvankelijk bedoeld. Ook dat was een applausje waard.

Overigens kregen alle deelnemers een zakje verse boontjes als aardigheidje mee naar huis. Deze boontjes werden geschonken door het bedrijf Van Oers uit Heerle.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl