Gemeente Steenbergen nu ook partner van Stichting Natuurpodium

DINTELOORD – Gisterochtend ondertekenden wethouder Esther Prent, directeur Remco Blom van de Groen van Prinstererschool en Robert Deliën van Stichting Natuurpodium een samenwerkingsovereenkomst. Natuurpodium gaat nu ook voor de Groen van Prinsterer lessen verzorgen op het gebied van natuur- en duurzaamheid op de Brabantse Wal.

Volgens wethouder Esther Prent ondersteunt gemeente Steenbergen het onderwijsprogramma om er voor de zorgen dat dit voor de scholen in de gemeente structureel beschikbaar is. Jaarlijks levert de gemeente nu een bijdrage van 5000 euro om dit mogelijk te maken.
Volgens directeur Robert Deliën van stichting Natuurpodium is de Groen van Prinsterer de 22e school die zich bij het regionaal programma aansluit. Gisterochtend werd de ondertekening ingeleid met een quiz op het schoolplein voor de basisscholieren. Vervolgens werd ook de plaquette ‘Partner van het Natuurpodium’ uitgereikt.
Leerlingen van de Groen van Prinsterer zullen op bezoek gaan bij het bezoekerscentrum van Natuurpodium aan de Boslustweg in Bergen op Zoom en bij het centrum van het Brabants Landschap. Ook zullen er lessen op bepaalde natuurlocaties worden gegeven.