Gemeente start actie ‘Band op Spanning’

DINTELOORD EN DIVERSE KERNEN – Vanochtend was op het Raadhuisplein de aftrap voor de actie ‘Band op spanning’. Daarbij wordt bandenspanning bij auto’s gecontroleerd en zo nodig op het juiste peil gebracht. Doordat in ons land meer dan de helft van de auto’s met een te lage bandenspanning rondrijdt kost dit zo’n 200 miljoen liter extra brandstop en geeft dit 400 miljoen kilo extra CO2-uitstoot.

Reden voor gemeente Steenbergen om aan te haken bij deze actie waarbij inwoners de gelegenheid wordt gegeven hun bandenspanning gratis te laten controleren. Het is een van de acties die de gemeente inzet om in 2050 energieneutraal te zijn. Wethouder Baartmans: “Met de service ‘Band op spanning’ dragen we op concrete wijze een steentje bij aan een schoner milieu en het brengt duurzaamheid weer een stap dichterbij.”

Na akkoord: aanmeldkaart

Wie aangeeft aan de actie mee te willen doen krijgt een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. De betreffende automobilist kan de auto parkeren en op pad gaan. De medewerkers van ‘Band op Spanning’ controleren vervolgens de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wisselen ze om voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. Ze komen echter alleen in actie wanneer een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Locaties en tijdstip

Op de onderstaande dagen staan medewerkers van ‘Band op Spanning’ de volgende locaties:
Vandaag, vrijdag 16 juli 2021 tot 17.30 uur: Parkeerterrein, Raadshuisplein in Dinteloord.
Donderdag 22 juli 2021 van 10.00-13.30 uur: Parkeerterrein Coop, Molenstraat 12-14 in Kruisland.
Donderdag 22 juli 2021 van 14.00-17.30 uur: bij SPAR, Schoolstraat 2, in Nieuw-Vossemeer (geen parkeerterrein aanwezig).
Vrijdag 23 juli 2021 van 10.00-17.30 uur: Parkeerterrein AH Achterberg, Lindenburghlaan 1 in Steenbergen.

Beelden bij dit artikel