Gemeente pakt uit voor Kleine Tour

STEENBERGEN – Zaterdagmorgen Is de Kleine Tour al een klein beetje begonnen. In aanwezigheid van het voltallige bestuur bood de gemeente een cadeau aan. Een cadeau van de gemeenschap vóór de gemeenschap, want de Kleine Tour is van iedereen.

Makkelijker iets te beginnen dan vol te houden

Tegen de klok van half elf verzamelden de bestuursleden van de Kleine Tour zich op de Markt. Lachend, handen schuddend en her en der nog even wat zaken regelend. Want de jubileumeditie van de Kleine Tour staat op het punt te beginnen. Om klokslag half elf was het zover. Burgemeester Ruud Van den Belt nam namens het gemeentebestuur het woord. “We zijn ontzettend trots op de Kleine Tour. Dit jubileum is erg bijzonder, want het is vaak gemakkelijker iets te beginnen dan het vol te houden. De Kleine Tour is van ons allemaal, maar vooral van de kinderen.” Hij bedankte iedereen die ooit heeft meegewerkt aan het grootste evenement in Steenbergen. Samen met wethouder Esther Prent en voorzitter Wim Roovers onthulde de burgemeester het cadeau. Drie banieren, elk met verschillende afbeeldingen van 50 edities Kleine Tour.

We hopen over 50 jaar nieuwe te kunnen schenken

De banieren zullen voortaan elk jaar, vanaf enkele weken vóór de Kleine Tour de Markt sieren. “Daarom staat er geen getal op. We hopen dat ze 50 jaar meegaan” lachte de burgemeester. “Dan weten we al wat we cadeau kunnen geven.” Na het officiële moment werd nog uitgebreid nagepraat, over de banieren, en uiteraard over de 50e editie van de Kleine Tour.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl