Fotoclub Steenbergen 5

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Klaprozen – Nathalie Putman

In de maand augustus zijn klaprozen in overvloed te vinden langs de akkers. De schitterende rode kleur die afsteekt ten opzichte van het goudgele graan is een leuk en kleurrijk onderwerp om te fotograferen.

Als je lang genoeg kijkt, kun je op zoveel manieren deze bloem vastleggen. Je kunt kiezen voor een macro-opname of een compositie waar meerdere bloemen zichtbaar zijn.

Het blijft een uitdaging om dit onderwerp op een andere manier weer te geven, dan als standaard bloemfoto. Daarom heb ik gekozen voor een perspectief zo laag mogelijk bij de grond. Plat op mijn buik en met een breedhoeklens kwam ik tot het bovenstaand resultaat.

Nu kun je je voorstellen hoe een muis zich  voelt middenin het graan. Door de heldere blauwe wolkenlucht kun je de zomer voelen.

Als je je wat langer focust op een dergelijk onderwerp, besef je weer dat de kleine dingen om je heen ook zeker de moeite waard zijn om te fotograferen.