Fotoclub Steenbergen 34

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Zeelandschap – Piet Bout

Zeelandschappen zijn voor een fotograaf altijd een uitdaging om een spannende foto van te maken. Lichtreflecties in water zijn vaak moeilijk goed uit te lichten. Het voorkomen van uitgebeten delen in de watervlakken vergt enige oefening. Het is vaak moeilijk uitgebeten reflecties te vermijden.

Voordat de ontspanknop wordt ingedrukt eerst goed kijken waar het licht valt,  is een veel gehoord advies. Dan de beelduitsnede en compositie bepalen en daarna pas afdrukken.  Bij het maken van afgebeelde foto valt het licht mooi op de glooiing aan de overkant van het water. In combinatie met de dreigende lucht is zo een mooie sfeer gecreëerd.

Ik heb getracht diepte in de foto te brengen door een bepaalde keuze van voorgrondvulling.