Fotoclub Steenbergen 11

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

‘Relativity’ – Cor Kornips

Deze foto heeft als titel ‘Relativity’ en is gemaakt in 2015 in het Zeeuws Museum in Middelburg.
De trap in het nieuwe gedeelte van het museum inspireerde mij tot het maken van deze foto met als thema de litho’s van M.C. Escher, in het bijzonder de litho ‘Relativity’ uit 1953. Het beeld is enigszins gemanipuleerd waardoor de foto meer zeggenschap krijgt. Een van de manipulaties is dat het beeld in werkelijkheid onderste boven is.

Met deze zwart/wit foto heb ik goud gewonnen bij de jaarlijkse foto wedstrijd ‘Foto Individueel 2015’ van de Nederlandse Fotobond met als thema architectuur, als enige goud in zijn thema. Een afdruk van deze foto was te zien tijdens verschillende exposities van de Fotobond door heel Nederland.  Ook was deze foto te bekijken tijdens de expositie van Fotoclub Steenbergen in 2015.

Mijn werk is ook te bewonderen op: www.kornips.eu