Forse vuurwerkschade rondom voetbalkooi in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Rondom de voetbalkooi aan de Merijntje Gijzenstraat in Nieuw-Vossemeer is gisteravond door een grote groep jongeren naar schatting voor zeker 10.000 euro vuurwerkschade aangericht.

Onder meer een speeltoestel, vuilnisbakken en een lantaarnpaal moesten het ontgelden, waardoor de straatverlichting in meerdere straten nota bene uitviel.
De bewuste lantaarnpaal vloog volgens getuigen meters hoog de lucht in en kwam zelfs boven de huizen uit. Een stuk ervan belandde in een tuin.

,,Je zult ’m maar op je hoofd krijgen,’’ reageert voorzitter Jan Bosters van de Nieuw-Vossemeerse Dorpsraad. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar volgens Bosters was het gisteravond nog meer dan voorgaande jaren geen pretje om in de buurt van de voetbalkooi te wonen. ,,Een paar uur lang ging het echt vreselijk te keer,’’ aldus Bosters.

Vanmorgen werd ook door de buitendienst van de gemeente Steenbergen en het energiebedrijf de schade opgemaakt. ,,Die ligt, inclusief het opruimen en vervangen van materialen, schijnbaar al gauw rond de tienduizend euro,’’ zo vernam de Dorpsraad-voorzitter. ,,En dat is wél gemeenschapsgeld.’’

Bosters wijst bovendien op het gevaar voor spelende kinderen, omdat de omgeving van de voetbalkooi bezaaid is met kapot glaswerk. Hij hoopt dat er vanuit de gemeente, in aanloop naar de volgende jaarwisseling, preventief wordt geprobeerd om herhaling van de gebeurtenissen van deze oudejaarsavond te voorkomen.