Fontein op de Markt opnieuw doelwit van vandalen

STEENBERGEN – Het is dweilen met de kraan open, of beter gezegd met de kraan dicht, want de fontein op de Markt heeft het weer eens begeven. Onbekende vandalen hebben de spuitmonden ervan met purschuim dichtgespoten. Een week of vijf geleden was dat ook al het geval en vorig jaar gebeurde hetzelfde meermaals met kit. Er rust niet echt een zegen op de fontein, waarvan ook de besturingskast al een keer vervangen moest worden.

Vanmorgen werd de beplating verwijderd, om de spuitmonden schoon te kunnen maken. Daaruit kwam een opvallend grote hoeveelheid purschuim tevoorschijn.

Hoewel de meningen over nut, noodzaak en uitstraling van het waterelement verdeeld zijn, zorgt de fontein – als ’ie doet – zonder meer voor een sfeerverhogend effect. Vooral kinderen mogen graag door de stralen lopen op fietsen en daar is ook geen bezwaar tegen.

Een vreugdedansje door Oranje-supporters, die in de cafés op de Markt de verrichtingen van het Nederlandse elftal in Brazilië volgen, hoeft evenmin een probleem te zijn. Het telkens onklaar maken van de fontein, gaat uiteraard alle perken te buiten. De gemeente is aan het bekijken hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Op basis van eerdere vernielingen in het winkel- en uitgaanscentrum werd o.a. (met name door het CDA) al eens geopperd om tot cameratoezicht over te gaan. Deze maatregel wordt ook in het coalitieakkoord niet uitgesloten.