Flinke belangstelling voor plan aan Welbergsedijk

WELBERG – De inloopavond in zaal Koch waarop deze avond een plan werd gepresenteerd voor nieuwbouw op een thans open stuk grond aan de Welbergsedijk is druk bezocht. Niet alleen door omwonenden die willen zien hoe hun uitzicht verandert, maar ook door belangstellende Welbergenaren en door mogelijke kopers van de zeven woningen die in het plan zijn opgenomen.

De plannen zijn met wisselende gevoelens ontvangen. Aan de ene kant bewoners die het maar niks vinden dat de open ruimte wordt ingevuld, aan de andere kant mogelijke gegadigden voor een woning die zich laten strelen door artist impressions die de belangstellenden fraaie ‘eigentijdse architectuur met een dorpskarakter’ beloven.

Het plan bestaat uit 4 geschakelde woningen (twee-onder-een-kap) en 3 vrijstaande huizen. De stedebouwkundig adviseur – Agel Adviseurs – stelt dat de maximale goothoogte 5,5 meter wordt, de nokhoogte maximaal 9,5 meter, dat de afstand tot de perceelgrenzen minimaal 3 meter zal zijn, de woningen minimaal 10 meter van de weg worden gebouwd, met lage groene erfafscheidingen aan de voorzijde en doorzichten naar de achterzijde in een zogenoemde ‘open bebouwingswand’. Er de kleinste percelen zijn 650 m2 groot, de grootste meet 1.300 m2.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl