Fietsdriedaagse terug van weggeweest

STEENBERGEN – Hoe lang het precies geleden is dat er in Steenbergen een fietsdriedaagse werd gehouden lijkt niemand meer te weten, maar belangrijker is dat de draad weer wordt opgepakt. Van dinsdag 30 juni tot en met donderdag 2 juli kunnen alle fietsliefhebbers elke avond een recreatieve rit van 25 à 30 kilometer maken die hen langs de mooiste wegen en paden van de gemeente Steenbergen voert.

Martijn Hagens van SportparkUitje.nl en Dave Zwaan van Bike Totaal Zwaan hebben samen het initiatief genomen voor de fietsdriedaagse, waarbij de deelnemers dagelijks een routebeschrijving ontvangen en op een rustpunt onderweg een traktatie krijgen. Voor wie alle avonden meedoet, ligt er uiteindelijk ook nog een herinnering klaar, maar het is dus ook mogelijk om één of twee avonden mee te rijden.

De kosten bedragen 2,50 per keer of 6 euro voor de drie tochten. De start is steeds tussen 18.00 en 19.00 uur, bij de kantine op het sportpark aan de Seringenlaan, waar de deelnemers uiterlijk om 22.00 uur weer terug worden verwacht.

Bij pech onderweg kunnen de fietsers een beroep doen op de service van Bike Totaal Zwaan, waar mensen die zich hebben ingeschreven de komende weken zonder afspraak een gratis fiets-apk kunnen laten uitvoeren.

Van tevoren aanmelden voor de fietsdriedaagse is mogelijk via info@sportparkuitje.nl of 06-53335157, maar kan dus ook op de dagen zelf.