Feel Good Beurs en Dag van de Mantelzorg

STEENBERGEN – Netwerkorganisatie ‘Samen in de Regio’ verzorgt op zaterdag 7 november, voor het eerst in haar bestaan, een Feel Good Beurs en tegelijkertijd wordt dan ook de Dag van de Mantelzorg in Steenbergen gehouden, op initiatief van het plaatselijke Steunpunt Mantelzorg (samenwerkingsinitiatief van Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen, Traverse en Vraagwijzer). Het gezamenlijke evenement is gratis toegankelijk gaat zich voltrekken op basisschool De Nieuwe Veste, één van de partners van ‘Samen in de Regio’.

Het idee achter de Feel Good Beurs is dat partners – bedrijven, instellingen en verenigingen – van ‘Samen in de Regio’ zich op een laagdrempelige manier aan elkaar en vooral ook het publiek kunnen presenteren.

Deelnemers

‘Ontdek wat de regio te bieden heeft op het gebied van gezondheid, vrijetijdsbesteding, werk en onderwijs’, zo luidt het credo van de Feel Good Beurs, waarvoor zich al meerdere ondernemers hebben aangemeld, zoals een massagetherapeute, een mediation-bureau, een bedrijf dat zich toelegt op opleidingen in de logistieke sector en specialisten op het vlak van psychologie, fysiotherapie en natuurlijke verzorgingsproducten. Er is nog ruimte voor meer deelnemers. Belangstellenden, ook die nog geen partner zijn van ‘Samen in de Regio’, kunnen voor nadere informatie bellen naar 0164-707510 of mailen naar info@sameninderegio.nl

‘Laat je zien’

‘Samen in de Regio’ brengt bedrijven, onderwijs, maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties bij elkaar, met de bedoeling dat zij elkaar – vaak met gesloten beurzen – kunnen helpen en versterken. Bijvoorbeeld door over en weer goederen, kennis  of medewerkers beschikbaar te stellen en/of uit te wisselen.

Met de Feel Good Beurs hoopt ‘Samen in de Regio’ haar bekendheid onder de genoemde doelgroepen én het publiek in Steenbergen te vergroten, aldus directeur Anita Karremans.

Ieder jaar wordt gekeken naar een passende, aansprekende invulling voor de jaarlijks terugkerende Dag van de Mantelzorg. Dit keer zag het Steunpunt Mantelzorg goede mogelijkheden om aan te haken bij de Feel Good Beurs. ,,Het thema van de Mantelzorgdag is ‘laat je zien’, dus dat sluit perfect aan,’’ stelt coördinator Joyce Joosen, blij met de samenwerking.

Programma

Alle bij het Steunpunt bekende mantelzorgers ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze dag, die op 7 november om 12.00 uur begint op basisschool De Nieuwe Veste aan de Stadshillen 36. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan bij het Steunpunt kunnen dat alsnog doen, via onderstaande contactgegevens.

Na de officiële opening, met medewerking van wethouder Cor van Geel, krijgen degenen die zich hebben aangemeld eerst een lunch voorgeschoteld. Aansluitend is er een interactief programma met ter ontspanning o.a. een nagelstyliste, een masseuse en een huidspecialiste. Daarnaast kunnen de gasten op verschillende manieren hun ervaringen in de mantelzorg kwijt, die zullen worden gebruikt bij het toekomstige beleid van het Steunpunt Mantelzorg als de gemeente. Vervolgens kunnen de mantelzorgers ook terecht op de Feel Good Beurs, waar iedereen van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom is.

Informatieve stands zijn er onder meer van de basisschool waar het gecombineerde evenement plaatsvindt, het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, Traverse, SWOS,  stichting tanteLouise-Vivensis, The Music Company en Vraagwijzer. De catering is in handen van Sardonos. 

Voor nadere informatie over de Dag van de Mantelzorg en aanmelding hiervoor: (0167) 541137, j.joosen@swo-stb.nl en/of www.swo-steenbergen.nl