FC Lattentrappers scoort voltreffer met organisatie Sport- en muziekquiz

DINTELOORD – Met de aftrap van de door zaalvoetbalvereniging FC Lattentrappers georganiseerde Pubquiz, is het begin van de Buitelstee Beach Week vrijdagavond met een voltreffer van start gegaan. Maar liefst tien enthousiaste teams streden hier om de felbegeerde beker, de fles met bubbels en de medailles.

De door Pubquizmaster professioneel opgezette quiz, zorgde ervoor dat deze strijd niet zomaar was gestreden. Een algemene basiskennis bij de deelnemers bleek dan ook niet voldoende om er met de winst vandoor te kunnen gaan. Aan het einde van een gezellige, maar ook competatieve quizavond, bewees Team ‘Divo 3’ over de meest parate kennis te beschikken en kwamen hierdoor als beste uit de bus.  

Goed gevuld etmaal

Naast alle gezelligheid en kennismeting, diende deze avond ook een hoger doel. Met de opbrengsten wordt namelijk een deel van de zesde editie van het FC Lattentrappers 24-uurstoernooi voor het goede doel bekostigd. Het toernooi vindt aanstaand weekend, op 14 en 15 juli plaats en biedt, naast het voetballen, tal van activiteiten om de deelnemers door 24 uur niet slapen heen te slepen. Zo is er de (not so) Silent Disco, waarbij de muziek niet door de gehele ruimte galmt, maar via koptelefoons te horen is: “Dit leek ons in het kader van de geluidsoverlast wel zo netjes voor de buren”, vertelt voorzitter Sebastiaan Vlamings lachend. De Sunrise Yogo in de ochtend biedt een ieder de mogelijkheid om weer helemaal tot zichzelf te komen, zodat het evenement hierna op een knallende wijze afgesloten kan worden. Nieuw dit jaar is het E-Bowl FIFA & Rocket League Toernooi, waarbij E-sport liefhebbers via PC’s de strijd met elkaar aan kunnen gaan.

Goede doelen

Uit alle lokale goede doelen, is de keuze van het bestuur dit jaar gevallen op Muskathlon for Compassion, EHBO Dinteloord en Zorgboerderij De Ruige Velden. Het ophalen van zo veel mogelijk geld voor de goede doelen vormt niet de enige drijfveer volgens de voorzitter: “We streven ernaar om er, in samenwerking met volleybalvereniging VoVerDi en sporthal De Buitelstee, weer een hele mooie Beachweek van te maken. Dankzij het goede gezelschap en de leuke activiteiten heb ik hier alle vertrouwen in!”

Kijk voor meer informatie of aanmelden op: www.fclt.nl

Foto’s en tekst: Mascha Diaz©KijkopSteenbergen