Falling Stars: duizenden euro’s voor goede doel en bijzondere dag

STEENBERGEN – De touwen van het tokkelen zijn weer weggehaald bij de Gummaruskerk en de rust is wedergekeerd op de Steenbergse Markt. Dat was afgelopen zaterdag wel anders, toen een groep waaghalzen vanaf de kerk al tokkelend de afdaling aandurfde. Wat overblijft is een positief gevoel aan een evenement wat vanuit een bijzondere gedachte werd georganiseerd: het herdenken van dierbaren die hun plekje tussen de sterren hebben ingenomen. “Het is eigenlijk precies zo gegaan als we voor ogen hadden; het was een ideale mix van lol en herdenken”, vertelt Eric van Herel namens het organisatieteam.

Alle mensen die van de Gummaruskerk naar beneden wilden zeilen, hadden zich laten sponsoren. Daarmee is al ruim 10.000 euro opgehaald. Het totaalbedrag wat ten goede komt aan de goede doelen van de Roparun en het behoud van de Gummaruskerk, zal nog verder oplopen. “Het exacte bedrag kunnen we nog niet geven, maar de opbrengst van de kaartverkoop van het speelterrein aan de Westdam is al boven verwachting”, aldus Van Herel. Kinderen konden zich daar voor 5 euro uitleven op een springkussen of zelf tokkelen.

Toekomstig project

De dag werd afgesloten met een diner in restaurant De Oude Stempel. “Dat was een mooi moment van bezinning. Er waren toch veel mensen die daar zaten om iemand te herdenken. Het restaurant zat helemaal vol en het was op die manier de perfecte afsluiting.”
De vriendengroep die tekende voor de organisatie zit nog altijd vol met ideeën, na het eerdere geslaagde evenement A4-run en nu Falling Stars. “Een project in de toekomst zou altijd een ‘verwonderproject’ moeten zijn zoals we dat noemen. Iets bijzonders voor Steenbergen. Maar dat kan zomaar nog een paar jaar duren hoor”, sluit Van Herel af.

Foto’s: Peter Vermeulen en Nicole van de Donk

Door: Nicole van de Donk