Extra kaarten voor theatrale stadswandeling Cameleon

STEENBERGEN – Onder de noemer ‘Kolderiek kuieren door de stad’ heeft de Steenbergse totaaltheatergroep Cameleon voor zaterdag 4 juni een theatrale stadswandeling uitgezet. Deelnemers krijgen die middag zonder enige twijfel een uniek en verfrissend beeld van het stadscentrum, want Cameleon kennende brengt ook deze bijzondere openluchtvoorstelling weer de nodige verrassingen.

Afgelopen vrijdag gingen de tachtig beschikbare kaarten in de verkoop. Voor het weekend voorbij was, waren ze echter al uitverkocht. Daarop besloot Cameleon een vijfde gids aan te trekken. Zodoende kunnen er twintig extra wandelaars mee op zaterdag 4 juni. Wie mee wil moet zich wel haasten want ook deze kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank.

Over het programma van de theatertocht, wil de groep op voorhand niet te veel prijsgeven, anders zou het immers juist geen verrassing meer zijn voor het publiek. Maar dat er tijdens de route veel te lachen zal zijn, staat volgens Esther de Ron, Anjella Neelen en Ad Vermeulen van Cameleon sowieso buiten kijf.

,,Er komen – naast tal van acts, sketches en liedjes met een knipoog – volop leuke feitjes en weetjes aan bod, die je niet in de geschiedenisboeken tegenkomt,’’ zo beloven zij. Die worden verteld door een viertal stadsgidsen, te weten Cees Iriks, Marius van Straten, Marcel van Dam en Tanja Vermeulen – met ondersteuning van Ad van Sittert.

Volop medewerking

De gidsen nemen elk een gezelschap van twintig personen onder hun hoede en lopen de wandeling daarmee in verschillende richtingen. Alle deelnemers beginnen – om 14.00 uur – echter wel op dezelfde locatie, waar om te beginnen een projectontwikkelaar zijn ‘wilde plannen’ voor de toekomst van Steenbergen zal presenteren.

Bij de uitvoering van de theatrale stadswandeling kan Cameleon rekenen op de medewerking van diverse verenigingen, maar ook horeca-ondernemers, winkeliers en andere pandeigenaren of -beheerders in het centrum dragen hun steentje bij aan het ‘kolderiek kuieren’, waarvoor de theatergroep bovendien een eenmalige (cultuur)subsidie van de gemeente krijgt.

‘Kaai’ inwijden

De 2,5 kilometer lange route eindigt bij de jachthaven, waar met medewerking van meerdere dweilbands een afsluitend muzikaal spektakel wordt opgevoerd, mede bedoeld om de geheel vernieuwde ‘Kaai’ in te wijden. Vervolgens zijn alle deelnemers nog welkom bij restaurant De Wallevis, waar een drankje en een hapje klaarstaan en lekker kan worden nagepraat. Ook is het mogelijk om een buffetarrangement te boeken.

Kaarten voor de theatrale stadswandeling op zich kosten 10 euro per stuk, inclusief koffie/thee en twee consumpties onderweg. Voor reserveringen en nadere inlichtingen: www.theatergroepcameleon.nl