Expositie Cees Willemsen in bieb Dinteloord

DINTELOORD – In de bibliotheek van Dinteloord, gevestigd aan de Westvoorstraat 5, is tot en met 21 maart een expositie te zien van beeldend kunstenaar en docent Cees Willemsen uit Made, die niet alleen zelf schildert, maar ook schilderlessen geeft in het Hervormd Centrum van Dinteloord.

Zijn cursisten hebben al enkele keren geëxposeerd in de bieb, nu is het de beurt aan de ‘meester’ zelf. Willemsen tekent al zo lang hij zich kan herinneren. In zijn jeugd vooral stripfiguren en ook tekende hij graag met een kroontjespen.

Zijn vrouw stimuleerde hem om iets met zijn talent te gaan doen, met als gevolg dat Willemsen een avondopleiding ging volgen aan de Bredase kunstacademie St. Joost. Kleur en vormen zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor de kunstenaar, die behalve schilderijen ook metalen kunstobjecten vervaardigt. In de bibliotheek hangen schilderijen in verschillende technieken, zoals acryl, pastel en aquarel.

Meer van zijn werk is te zien in het atelier Les Trois Tulipes in Made, dat vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 geopend is.

De expositie in de Dinteloordse bieb is op maandag, woensdag en vrijdag te bekijken van 13.30 tot 17.30 uur.