Enquete over het al dan niet voorgoed afsluiten van de Markt

STEENBERGEN – Moet de Markt heel het jaar door afgesloten blijven of in de winterperiode open voor doorgaand verkeer en dan op de nieuwe, beperkte wijze ook parkeerruimte bieden aan auto’s?

Vorig jaar zomer, na de reconstructie, was de Markt voor het eerst in de geschiedenis maandenlang dicht. Alleen voetgangers, fietsers en niet te vergeten organisaties van activiteiten konden er gebruik van maken.

Dit jaar neemt de gemeente de proef opnieuw op de som en hoe het in de toekomst zal gaan, hangt af van de uitkomst van een enquête die vanaf augustus wordt gehouden. Iedereen kan dan via een vragenlijst op de website van de gemeente zijn voorkeur kenbaar maken.

De bewoners van de binnenstad en de ondernemers in het (winkel)centrum worden ook nog schriftelijk naar hun mening gevraagd. In oktober wil het college de kwestie voorleggen aan de gemeenteraad, die uiteindelijk bepaalt welke regels er voor de Markt gaan gelden, waar het de openstelling (of niet) betreft.

In oktober wil de gemeente ook tot een afronding komen van het beleid ten aanzien van terrassen en uitstallingen in het stadshart. Hieromtrent is nog overleg gaande tussen het college, Retail Platform Steenbergen en de afdeling Groot-Steenbergen van Koninklijke Horeca Nederland.

Sinds afgelopen vrijdag zijn de Steenbergse winkelstraten weer volledig open. De tweede fase van plan StadHaven is – met de herinrichting van de Grote Kerkstraat en de Kaaistraat – afgerond. Op zaterdag 24 augustus vindt er een officieel heropeningsfeest plaats.

Eind van het jaar hoopt de gemeente de eerste plannen te kunnen presenteren voor de volgende stap in dit proces: de 'upgrading' van de openbare ruimte rondom de jachthaven.

De werkgroep Steenbergen Steengoed Winkelplezier, onderdeel van het Retail Platform Steenbergen, heeft de 'promotiestenen' die onlangs in het leven werden geroepen 'Bertje en Leo' genoemd, bij wijze van dank aan de wethouders Bert van Kesteren en Leo Heijmans voor hun inspanningen ten bate van plan StadHaven.