Elly Gommers exposeerde tijdens open monumentenweekend

STEENBERGEN – Exposeren tijdens open monumentenweekend in een monumentaal pand dat ook nog je eigen woning is, het is bijzonder uniek. Elly Gommers exposeerde “gewoon” thuis in het voormalige stadhuis van Steenbergen.

‘Volop belangstelling’

Vele kunstliefhebbers waren afgekomen op de mogelijkheid om tijdens het open monumentenweekend om, naast de diverse werken van Elly Gommers, ook het oude stadhuis van Steenbergen nog eens te bezichtigen.  Bezoekers werden bij de entree hartelijk ontvangen door Johan van Gils of één van de kinderen. De allerlaatste kunstwerken van Elly, met als onderwerp de te slopen panden tegenover het oude stadhuis, waren prominent aanwezig. Diverse andere werken van Elly Gommers waren tentoongesteld in de authentieke ruimtes van het oude stadhuis, onder andere in de trouwzaal, de B en W kamer en het trappenhuis.
“Dat is nog het oude trouwpak van mijn vader” roept Elly Gommers wijzend op de pop in het trappenhuis terwijl zij naar boven loopt. “Bezoekers kunnen nu nog de mooie en specifieke lichtinval zien door de ramen van de trouwzaal en de B en W kamer” schetste ze, duidend op de ontwikkelingen tegenover hun pand. Jong en oud liepen bewonderend langs de kunstwerken en door de diverse ruimtes. Ook de binnentuin was te bezichtigen En wie dit wilde kon na afloop nog heerlijk napraten en genieten van een heerlijk kopje koffie in de voormalige bodewoning.

[ door Tineke Feskens – foto Jan de Langen ]

Beelden bij dit artikel