Elf vluchtelingen in vrachtwagen op A4

STEENBERGEN – In de laadruimte van een vrachtwagen die gisteravond op de A4 bij Steenbergen staande is gehouden, heeft de Koninklijke Marechaussee elf illegale vluchtelingen aangetroffen.

Het gaat hierbij om negen mannen en twee vrouwen. Op een Syriër na, kwamen al deze mensen uit Viëtnam. De 44-jarige Bulgaarse chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden, in verzekering gesteld en wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De vrachtwagen kwam in het vizier van de Koninklijke Marechaussee dankzij het zogeheten @amigoboras-camerasysteem dat zij aan de binnengrenzen van ons land gebruikt om illegale immigratie en de daaraan verwante criminaliteit op te sporen.

Nadat de vrachtwagen de Nederlandse grens was gepasseerd en door het camerasysteem werd onderkend, zijn verschillende eenheden van de Koninklijke Marechaussee op zoek gegaan naar het voertuig. Ook de politie werd verwittigd, met het verzoek uit te kijken naar de vrachtwagen, die vervolgens door agenten op de A4 bij Steenbergen werd gesignaleerd en aan de kant is gezet.

Hierna kwam de Koninklijke Marechaussee ter plaatse en werd in de laadruimte een dubbele wand ontdekt, waarachter zich een verborgen ruimte bleek te vinden, met daarin de vluchtelingen. Deze mensen gaan, volgens de daartoe gebruikelijke procedures, het vreemdelingentraject in.