Eigenaar Haverkamp: Phonehouse Steenbergen blijft gewoon als vanouds

STEENBERGEN – Half februari werd Nederland opgeschrikt door het faillissement van Telecomwinkelketen Phone House. De vraag was wat de gevolgen zouden zijn voor de winkels van de zelfstandige franchisenemers, zoals ook Phone House Steenbergen. Deze winkel is eigendom van Ad Havermans, die samen met zijn zoon Jeffrey ook winkels heeft in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur.

“We zijn in dit land met negentig franchisenemers. Dat zijn dus allemaal zelfstandige ondernemers. Zij staan buiten het faillissement van Phone House Nederland, dat in 2015 verkocht is door het Engelse Carphone Warehouse/Dixons aan Relevant Holdings. Dit laatste bedrijf had twee bv’s. Deze zijn failliet verklaard”.

‘We blijven gewoon dezelfde’

“Wij als zelfstandige ondernemers hebben ons nu verenigd in een coöperatie. Vanwege onze jarenlange positieve inbreng in de Phone House organisatie mogen wij nu de naam Phone House blijven voeren. Feitelijk zullen onze klanten hier dus niets van merken. We gaan gewoon op de oude voet door en onze service en scherp geprijsde artikelen blijven we dus gewoon leveren. Wel zijn klanten van ons geschrokken en zij vroegen zich af hoe het nu verder zou gaan. Nou, gewoon als vanouds dus”, aldus Ad Haverkamp.