EHBO Steenbergen huldigt twee verenigingsiconen

STEENBERGEN – Donderdag 27 augustus huldigde EHBO vereniging Steenbergen twee verenigingsiconen. Driekus van de Kieboom en Piet Delhez werden tijdens de Algemene Ledenvergadering in gemeenschapshuis De Vaert in het zonnetje gezet en dat niet alleen: ze werden benoemd tot erelid van de vereniging.

De 87-jarige Driekus van de Kieboom is inmiddels al 70 jaar lid van EHBO Steenbergen. Nog steeds is hij fanatiek aanwezig bij de lessen. De 84-jarige Piet Delhez tikt de 62 jaar aan als lid. Samen heeft het tweetal dus maar liefst 132 jaar EHBO-ervaring. Niet verwonderlijk dat ze nog regelmatig als duo opereren bij lokale evenementen. Want de EHBO-ers zijn nog steeds namens hun vereniging aanwezig om bij tal van evenementen een wakend oog in het zeil te houden en Eerste Hulp Bij Ongelukken te kunnen verlenen als dat nodig is.
“In 2019 gaf Piet Delhez ook nog les aan eerste jaars op het Ravelijn”, zo weet EHBO-docent Anita Gladdines. Zij sprak de beide EHBO-ers lovend toe en bedacht hen met een oorkonde. Voor de beide echtgenotes was er een fraai boeket bloemen.