Eerste steenlegging brede school op Buiten de Veste

STEENBERGEN – Met de ‘vakkundige’ hulp van Luke Nijssen, Celeste Green, Frederique van Dam en Lisa de Hoog van de Maria Regina en Madelief van de Zande van peuterspeelzaal Nijntje heeft wethouder Cor van Geel vanochtend de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de brede school op Buiten de Veste.

In het gebouw krijgen behalve de basisschool ook de genoemde peuterspeelzaal, kinderopvang en slagwerkschool Marco Brok hun onderkomen.

Hoewel de werkzaamheden inmiddels voorspoedig verlopen, kan als gevolg van het natte voorjaar de gehoopte opleverdatum niet meer worden gehaald. Bedoeling was om de brede school in de Kerstvakantie te betrekken, dat gebeurt nu in de carnavalsvakantie van volgend jaar maart.

Aan de eerste steen-legging ging een kort optreden vooraf van Marco Brok en zijn leerlingen Simon de Kwant, Wietse Smout, Lucas Stuut en Timo Feitsma. Na de officiële handeling werden ballonnen opgelaten.

De brede school is een samenwerkingsproject van de gemeente Steenbergen, het overkoepelende schoolbestuur Lowys Porquin Stichting (LPS) en woningcorporatie Stadlander.