Eerste officiële geval coronavirus (covid-19) in Steenbergen

STEENBERGEN – Vandaag is officieel bekend gemaakt dat er een eerste besmetting van het coronavirus (covid-19) in de gemeente Steenbergen is geconstateerd.

Bij één van onze inwoners is een besmetting van het coronavirus vastgesteld. Vandaag heeft burgemeester Ruud van den Belt dit officieel vernomen via de officiële berichtgeving van de GGD en Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant. De patiënt verblijft in thuisisolatie.

Burgemeester Ruud van den Belt: “Deze officiële melding lag in de lijn der verwachting. Gelet op de sterke toename van het aantal besmettingsgevallen, kon en kan het niet anders zo zijn of ook in onze gemeente bevinden zich mensen die het coronavirus onder de leden hebben, zonder dat zij het zelf weten. Vandaag heb ik de officiële bevestiging gekregen van een eerste besmetting in onze gemeente. Ik heb contact gehad met de betreffende inwoner, deze bevindt zich de komende twee weken in thuisisolatie, en maakt het naar omstandigheden goed. Laten we allemaal de aangescherpte maatregelen ter harte nemen en goed op onszelf en elkaar letten.”

Wat kan ik zelf doen?

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, heeft de overheid speciale maatregelen getroffen. Wij raden u aan deze richtlijnen te volgen:

•             Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.

•             Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

•             Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

•             Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

•             Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open.

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten, waaronder het RIVM en de Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant, op de voet.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op:

•              de website van het RIVM

•              de website van de GGD West-Brabant

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351.