Eerste lustrum Zomercarnaval op de Raldal

WELBERG – Dweilband D’n Dweilberg heeft weer kosten noch moeite gespaard om bijzondere happening te maken van het Zomercarnaval dat zaterdag 4 juli voor de vijfde keer in successie wordt gehouden op de ‘Raldal’, waar iedereen die avond vanaf 20.30 uur van harte welkom is voor een even leutige als avontuurlijke safari over de Welbergse savanne, onder het motto “t’Is ’ier Wild!”

D’n Dweilberg organiseerde het Zomercarnaval in 2011 voor de eerste maal en veroverde al snel een vast plekje op de evenementenkalender, waarbij aangetekend dat het feest dit jaar een weekend eerder plaatsvindt dan normaal, in verband met de Steenbergse kermis van een week later.

Niet minder dan negen dweilbands – uit Steenbergen, Kruisland, Dinteloord en Nieuw-Vossemeer – zetten het Zomercarnaval luister bij, D’n Dweilberg nog niet eens meegerekend. De verdere muzikale omlijsting is traditiegetrouw in handen van dj Ton Peeters en zijn Metro Drive In Show. Leerlingen van het Spelenderwijs-schoolorkest van de Pius X verzorgen de opening van de feestavond.

Over de verdere invulling van het programma wil de organisatie nog niet al te veel kwijt, maar die zal zoals gebruikelijk de moeite zeker waard zijn. Zo verrees er vorig jaar immers een replica van de Welbergse kerktoren op het parkeerterrein tussen de Vaert en de school, waar het ook deze keer weer te doen is. Handelsmerk van D’n Dweilberg is bovendien de verrassende ontvangst van alle bezoekers, die zich komende zaterdag bij aankomst meteen in Afrika zullen wanen.

De toegang tot het Zomercarnaval is gratis en het festijn duurt tot twee uur ’s nachts.

Actuele ontwikkelingen zijn te volgen via de facebookpagina ‘Zomercarnaval Raldal’ en voor nadere informatie kan men bellen naar 06-51742572.