Eerste foodtruckfestival Kakelsensation groot succes

DINTELOORD – Het festival Kakelsensation dat afgelopen zondag voor de eerste keer werd gehouden op Hoeve Kakelbont was een doorslaand succes. Ruim 1000 bezoekers kwamen af op de foodtrucks, livemuziek en de kinderactiviteiten die werden georganiseerd op het terrein aan de Boompjesdijk in Dinteloord. Een paar kleine buien in de middag waren het enige vlekje op de verder stralende dag.

Er werd deze zondag heel wat afgekakeld op de terrassen, bij de foodtrucks en op de trampolines. Terwijl ouders genoten van een biertje en een lekker hapje, konden de kinderen zich uitleven in de speeltuin of zich laten schminken. Voor het echte lentegevoel kon er geknuffeld worden met lammetjes. De band Green light maakte de festivalsfeer compleet met gezellige livemuziek. 

Tosti-bus

Het idee voor het foodtruckfestival ontstond bij Dorien van der Kort, een van de begeleiders van de jongeren die in Brasserie Kakelbont werken. “We hadden een keer tegen elkaar gezegd dat we zelf een foodtruck wilden gaan bouwen om daarmee vanuit de Brasserie te gaan toeren. Dat is uiteindelijk de tosti-bus geworden die hier ook staat. Maar zo ging het balletje rollen om meerdere foodtrucks erbij te halen om in plaats van alleen maar een lentemarkt, er een heel festival van te maken.”

Dat bleek een slimme zet, want er waren veel nieuwsgierige buurtbewoners die ook een kijkje kwamen nemen. Frans van Bennekom heeft net zijn ijsje op dat hij bij een van de foodtrucks heeft gehaald. “Het smaakt heerlijk. Het is voor mij wel een verrassing hoeveel mensen er rondlopen. Het is wel logisch, want er is hier ook veel voor de kinderen te doen. Wij komen hier zelf regelmatig met de kleinkinderen.”

Ingrid Havermans van het bestuur van Hoeve Kakelbont kijkt met een grote glimlach terug op het evenement. “We hebben zoveel leuke reacties gehad; mensen hebben het enorm naar hun zin gehad. Absoluut voor herhaling vatbaar.”

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl