Een smakelijke hamburger, maar vooral ook gezelligheid in de Lijsterbesstraat

STEENBERGEN – Vanaf december vorig jaar woont Martijn Iriks met zijn gezin in de Lijsterbesstraat, zij waren een van de drie nieuwkomers samen met families Verbeek en Dam. En meteen ook de pineut, want het verzoek om een straatfeestje te organiseren kwam vrij snel. 

Aan dat verzoek werd overigens ruim gehoor gegeven en zo kwam het dat een goedlachse organisator afgelopen zaterdagmiddag op verzoek van Steenbergse Courant zijn medebewoners verzamelde voor een foto. Bij de barbecue natuurlijk, waarop de sateetjes, hamburgers en braadworsten smeulend lagen te wachten om smakelijk te worden verorberd door de 9 gezinnen die op dit moment in de straat wonen.
Het was de vierde maal dat de straat op deze manier bijeen kwam. Het begon in 2010, kreeg twee jaar later een vervolg en dat gebeurde ook in 2014. Toen viel het even stil, tot de draad in 2018 weer werd opgepakt. Gewoon een ontspannen ontmoeting met wat spellen zoals Kubben en tafelvoetbal, terwijl ook het springkussen voor de kleintjes en het biertje voor de groten niet ontbrak. Een prima initiatief, dat wellicht over twee jaar weer een vervolg krijgt.