Echtpaar Prop opent Vosmeerse Spar

NIEUW-VOSSEMEER – Wanneer Rik Prop dagelijks zoveel klanten in zijn winkel mag verwachten als er tijdens de opening rondliepen, dan mag hij zich een gelukkig man prijzen. Na twee weken intensief verbouwen opende de Spar supermarkt aan de Voorstraat in Nieuw-Vossemeer afgelopen woensdagavond de spiksplinternieuwe schuifdeuren. Onder toeziend oog van familie, vrienden en klanten knipte de kleine Anna Prop (met een beetje hulp van moeder Bianca) het lint voor de winkel door en opende daarmee de weg naar een super-toekomst.

Namens het gemeentebestuur sprak wethouder Marijke Vos haar bewondering uit voor het ondernemersechtpaar. “Het is als een ‘American dream’. Van vakkenvuller naar eigenaar. Ik hoop dat de inwoners van Nieuw-Vossemeer beseffen dat ze een authentieke dorpswinkel hebben en deze zullen koesteren.”

Over dat laatste hoeft de bestuurder zich weinig zorgen te maken want direct na de openingshandeling stroomde de winkel vol met authentieke Vosmeerders die felicitaties en complimenten brachten. Hen wachtte een aangename verrassing want de winkel onderging in korte tijd een metamorfose naar moderne, goed uitgeruste buurtsuper.