Echtpaar Duivens viert platina bruiloft

STEENBERGEN – De 95-jarige Taam Duivens en zijn 92-jarige echtgenote Maartje, geboren De Witte, vieren vandaag hun platina bruiloft. Op hun 70ste trouwdag kregen ze niet alleen bezoek van naaste familieleden, maar ook van burgemeester Saskia Bolten, die de huwelijksjubilarissen namens de gemeente van harte kwam feliciteren.

Het echtpaar streek in 1956 neer aan de Watertorenweg in Steenbergen. De heer Duivens was heel zijn werkzame leven in dienst bij Rijkswaterstaat, waarvoor hij grote projecten zoals de Deltawerken begeleidde. Zijn roots liggen in Noord-Holland. Mevrouw Duivens komt oorspronkelijk van Schouwen-Duiveland. Ze leerden elkaar kennen in het Zeeuwse Nieuwerkerk, waar Maartje toen woonde en Taam 'in de kost' was. Hun trouwdag was midden in oorlogstijd. De bruid droeg een zelfgemaakte jurk van parachutezijde.

Beide echtelieden verkeren anno nu nog altijd in goede geestelijke gezondheid. Lichamelijk gaat het met mevrouw Duivens de laatste jaren wat minder. ,,Maar wat wil je op onze leeftijd? Alles gaat slijten, maar we mogen zeker niet klagen hoor.''

De heer Duivens leest graag, vooral over de geschiedenis, en zijn wederhelft maakt graag puzzels, zoals cryptogrammen en sudoku's. In het verleden was zij niet alleen handig met naald en draad, ook speelde ze korfbal en later zong ze bij verschillende koren. Taam was tientallen jaren actief als vrijwilliger bij ijsbaan De Kruisbeek, waarvoor hij in 2003 een koninklijke onderscheiding ontving.