Dubbel feest bij Formido

STEENBERGEN – Een jaar nadat de winkel aan de Zeelandweg Oost werd heropend en door het echtpaar Davies werd overgenomen, is Formido in Steenbergen uitgeroepen tot Formido Bouwmarkt van het Jaar. De eigenaren waren toch al van plan komende zaterdag – 19 december – een feestje te bouwen voor alle klanten en hebben daar nu dus nog meer reden toe.

,,We wisten niet wat ons overkwam toen we het hoorden,’’ zegt Eric Davies, over de verkiezing tot filiaal van het jaar, afgelopen vrijdag tijdens een landelijke Formido-dag.  ,,We waren natuurlijk blij verrast, maar hadden dit totaal niet zien aankomen, en stonden zodoende echt met knikkende knieën op het podium. Na één jaar zelfstandig ondernemerschap zo’n prijs winnen, dat is bijna niet te geloven.’’

Voormalig bedrijfsleider Davies en zijn vrouw namen de winkel op 17 december officieel over van Jan van Pul, tegelijkertijd met de heropening, na een grondige verbouwing als gevolg van de noodweer-schade die werd opgelopen in het Pinksterweekeinde van vorig jaar. 

Veel nieuwe klanten, ook van buiten Steenbergen

,,Hoewel het wel even schrikken was toen afgelopen najaar de Zeelandweg Oost werd afgesloten in verband met de herinrichting van de N257, mogen we terugkijken op een grandioos eerste jaar,’’ vervolgt Davies. ,,Onvoorstelbaar hoeveel klanten we er ook van buiten Steenbergen hebben bijgekregen en ook ons montageteam maakt overuren. We horen van iedereen hetzelfde: onze service, vakkennis en klantgerichtheid spreken de mensen aan. Daarvoor komen doe-het-zelvers graag naar onze winkel. Ik ben dan ook supertrots op ons team.’’

,,Jullie hebben loon naar werken gekregen,'' stelde wethouder Petra Lepolder van economische zaken vanmorgen, toen zij samen met de eigenaar de prijs officieel kwam uitpakken in de winkel. ,,Een mooie prestatie en dat al na een jaar.'' Het geheim van dergelijke ondernemers is volgens de wethouder heel 'simpel': zij doen hun werk graag goed en vanuit hun hart, niet om prijzen te winnen. Als je die dan toch krijgt, is dat des te mooier.

Feest met erwtensoep, muziek, workshops en de Kerstman

Het 1-jarig bestaan van de nieuwe Formido mag niet onopgemerkt voorbijgaan, vindt eigenaar Davies, die daarom zaterdag 19 december flink uitpakt. Zo heeft hij 500 stormparaplu’s weg te geven aan de klanten van de deco-bouwmarkt, komt natuurlijk de Kerstman langs, serveert Auto Kar erwtensoep en is er ook glühwein verkrijgbaar. Verder is onder meer de Wereldwinkel van de partij met fairtrade producten.

Het Steenbergse Duo De Buren zorgt voor de muzikale omlijsting van de feestelijkheden. Kinderen kunnen gratis vogeltaarten maken en via de Facebookpagina van Formido Steenbergen kunnen belangstellenden zich deze week opgeven voor een speciale workshop. De winkel is zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.